Известия

  В тази статия ще се запознаете с опцията ни за изпращане, редактиране, изтриване и получаване на известия. Също така и какви видове известия поддържаме, как да ги прочетете и всичко останало свързано с тях.

  Видове известия

  Поддържаме 2 вида известия - системни и училищни.
  Системните известия се изпращат от нас. С тях бихме могли да Ви напомним, че абонаментът Ви изтича, например.
  Училищните известия се изпращат от директорите. Те биха могли да бъдат изпратени както до класове, така и до персонала на училището. Съдържанието им би могло да бъде всякакво, тъй като директорите имат пълна свобода при изпращането им.

  Как да прочета известията си?

  Повлияни от добре познатите ни социални мрежи известията се намират в горния десен ъгъл, обозначени с камбанка (  ), непосредствено до профилната Ви снимка. Ако имате непрочетени известия върху иконката ще видите червено кръгче с броя на новите Ви известия. Когато кликнете върху нея ще видите падащо меню, разделено на категории за двата вида известия. Отварянето на падащото меню ще маркира известията Ви като видяни и това ще нулира брояча върху иконката, но те ще останат със син фон, докато не кликнете върху всяко едно от тях, което ще го маркира като прочетено и ще Ви пренасочи към страницата с всички известия. Другият вариант да премахнете оцветяването е с клик върху иконката за маркиране на всички като прочетени (  ).

  Как да изпратя известие?

  Само директори имат възможност да изпращат известия. Ето как можете да го направите:
  1. Кликнете върху иконката за известията или идете на страницата за известия
  2. Кликнете върху бутона "Добави" или 
  3. Въведете заглавие и съдържание на известието и изберете до кого искате да бъде изпратено
  4. Накрая кликнете върху бутона "Изпрати"

  Как да редактирам и изтрия известие?

  Тези действия са достъпни само за директорите. За да редактирате известие трябва да знаете до кого е изпратено то. Във Вашето падащо меню и страница с известия виждате глобалните известия (изпратени до всички), а в дневниците на класовете - изпратените до тях. Изпратените известия лично до преподавател не могат да бъдат редактирани или изтривани.
  След като откриете известието, което искате да промените поставете мишката върху него. В горния му десен ъгъл ще излезе иконка с три точки (  ), която отваря падащо меню с опции. Кликнете върху желаната от Вас опция.

  Как да изключа известията?

  Ако не желаете да получавате известия кликнете върху бутона "Настройки" или  
  Ще бъдете пренасочени към Вашите настройки на известията. Повече информация за тази страница можете да прочетете в статията ни "Настройки - Известия".

  Известия от браузъра

  Когато влезете за първи път в системата браузърът ще поиска разрешение за изпращане на известия. Ако се съгласите ще получавате съобщения на компютъра си, че сте получили ново известие или за започнал час, който водите (само за пропадаватели и директори) само ако intss.bg е отворен в раздел от браузъра Ви.

  Популярни статии